Teknikens Värld nummer 07 / 1996

Teknikens Värld nummer 01 / 1996

Teknikens Värld

Ledaren: R43283 - när Volvo var sport

Press-stopp: Situationen ser besvärlig ut för Saab. Ligger räddningen på den amerikanska marknaden i form av en lyxig familjebuss?

Prov: MGF - rena njutningen!

Teknikens Värld provkör den nya brittiska folksportbilen. Vår utsände är inte bara imponerad - han är uppenbarligen förförd.

Prov: Ford Galaxy - sjusärdeles bil

Den kostar som en vanlig kombi men har plats för sju personer. Familjebussarna börjar bli att räkna med och Ford priskrigar friskt.

Vad kostar tjänstebilen i år?

I Teknikens Världs jättediagram finner du förmånsvärdet på 350 olika bilmodeller under inkomståret 1996. 

De vita veckorna i Formel 1

I världens kanske mest kommersialiserade sport uppträder stjärnorna plötsligt i snövita overaller utan reklammärken. Du får veta varför!

Test: Volvo 850 R - även känd som T-Röd! 

Detta är Volvos snabbaste bil någonsin med 250 hästkrafter. Testlaget berättar om körupplevelsen och mäter bilens prestanda.

Begagnat: Jättestora Ford Scorpio

Kanske inte alla ropar "Scorpio!" när man frågar vilken som är drömbilen. Men rymligare begbil för familjen får du leta länge efter.

Prov: Citroën Xantia Kombi

Normalversionen av Xantia är en framgång för Citroën. Men den får svårt att hålla ställningarna nu när kombin gör sin entré.

Med bilen i Australien

Den lyckligen vinnare i Teknikens Världs pristävling om Sveriges bästa bil tar Australien i besittning. Rena äventyrsresan!

Snålmusen på rekordjakt 

"Billigare än bussen" - nja, än återstår lite ekonomitrimning på vår gamla Renault 5 TS. Men körglädjen är det inget fel på.

Bilfabriken där tiden står stilla

Det är alldeles förbaskat glest mellan robotarna i Morgan-fabriken. Och varför skulle man ändra på ett vinnande recept?

Prov: Chevrolet Tahoe

En given storsäljare i USA där vilda västern-stilen verkar odödlig. Fyrhjulsdrift, V8-motor och jättehjul. Och jättekul!

Test: Alla bilar testlaget granskat 1950 - 1970!

Teknikens Värld har en unik erfarenhet av biltester. Nu får du chan sen att beställa kopior av gamla tester. Här är listan 1950 - 1970.