Teknikens Värld nummer 07 / 1996

Teknikens Värld nummer 08 / 1996

Teknikens Värld

Ledaren

Veteranernas vår

Press-stopp

Espace, äldst bland familjebussar och marknadsledare i Europa får sin avlösning i höst. De sista köldproven pågår just nu i Lappland. Där hittar vi också nästa generation BMW 3-serie.

Prov: Audi A4 Avant

Skåpbil för folk som egentligen inte alls behöver en skåpbil. Lastutrymmet är minimalt men trendriktigt utformad. Sportkombi kallas det.

Fråga polisen

Har du blivit tagen av polisen? Orättvist beskylld för fortkörning? Eller kanske helt rätt, men du behöver de rätta nödlögnerna för att bli friad. Nu kan du själv fråga polisen. Bara i Teknikens Värld.

Begagnat: Begagnad Citroën XM - dröm eller mardröm?

Ett bilköp som kräver planering och noggrannhet. XM är den sista (?) Cittra som byggdes innan även fransmän kom på att kvalitet är ett viktigt försäljningsargument. Vi hjälper dig att förverkliga drömmen.

Test: Porsche 911 Carrera får smisk av BMW M3

Klassiska 911 är bättre än någonsin. Men egentligen gör den sig bäst som stadsracer - uppmärksamhetskoefficienten är mycket hög - eller på banan. På landsvägen får den ordentligt med smisk av BMW M3.

Dag Hogsten på tysk veteranbilmässa 

Till slut blev det som på Ikeas parkering, en massa plåt och en gäspning. Fast inte Volvo kombi och Saab. Utan Jaguarer i långa rader, unika BMW-modeller och Ferrari. Nästan allt dessutom till salu.

Allt du behöver veta om 186 märkesklubbar

Behöver du reservdelar till din Alvis? Eller ett smörjschema till PV:n? Eller helt krasst en billigare försäkring till Ferrarin? Vi har adress och telefonnummer till klubbar för alla tänkbara - och otänkbara - fordon.

Schumacher skäms inte för sig

Michael Schumacher är just nu världens bäste F1-förare. Och det skäms han inte för. I en öppenhjärtig intervju talar han om vad han anser om konkurrenterna!

Prov: Opel Maxx

Maxximal attack från den tyska tillverkaren av alldagliga familjebilar. Lilla Maxx har allt som Opel Astra och Omega saknar. Men är tyvärr inte till salu. Maxx är en prototyp för att visa att Opel också kan.