Teknikens Värld nummer 07 / 1996

Teknikens Värld nummer 09 / 1996

Teknikens Värld

Ledaren

Då blev jag lapplös

Press-stopp

Nya små Mercedes i mängder, både från Lehmanns spionkamera och från en av alla våra påpassliga läsare.

Volvo kör in i F1-cirkusen

Envisa rykten viskar att Volvo och TWR ska köra F1 tillsammans.

Prov: BMW 740i med ny större V8

En av världens bästa bilar blir ännu bättre med större, starkare - och snålare V8. Fast provförare Björn Sundfeldt föredrog baksätet!

Rostskydda själv

Rostskyddsgarantin är ofta lika ihålig som en väl genomrostad bil! Räddningen är att rostskydda själv. Det är smetigt men inte svårt.

Test: Renault Mégane mot Fiat Brava

Två nya bilar som ska leva seklet ut. Är de tillräckligt bra för att konkurrera med gamlingarna Ford Escort, Opel Astra och VW Golf? 

Begagnat: Begagnad Volvo 760. Lyx till lågpris

Volvo 740 är en säker slitvarg. Men inte särskilt lustig. Lyxvagnen 760 är betydligt roligare. Mer komfort och en doft av den fina världen. Men den fransk-svenska PRV-sexan är en chanstagning.

Kombi eller buss? Mondeo eller Galaxy?

Vem behöver egentligen en familjebuss? Och vem klarar sig minst lika bra med en vanlig hederlig kombi? Vi reder ut begreppen.

Begagnad mc. Måste drömmen förbli en dröm?

Plötsligt vill "alla" ha en begagnad motorcykel. Men boomen för med sig att de begärliga hojarna är hårdvaluta och nästan omöjliga att få tag i.

Fråga trafikpolisen - om radarn

Polisradarn mäter på max 40 meter, ofta på ännu kortare avstånd. När du upptäcker radarn, kasta en blick i backspegeln och tvärnita!

Kenny Bräck, mot kungaklassen

Kenny står med ena foten inne i F1-stallet Ligier. Femton test-körningar är bokade. Men en schism inom Ligier äventyrar äventyret.

Prov: Leopard - ett fynd på nedrustningsrean

Tyskland hade rea på stridsvagnar och svenska försvaret skyndade sig att fynda. En något åksjuk Christer Gerlach provkör bjässen Leopard, där tornet pekar åt ett håll och stridsvagnen kör åt ett annat."