Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Teknikens Värld nummer 07 / 1996
Teknikens Värld nummer 07 / 1996
Teknikens Värld nummer 07 / 1996
Teknikens Värld nummer 07 / 1996

Teknikens Värld nummer 11 / 1996

Ledaren

Tänk smått!

Press-stopp

De japanska testförarna tappade fattningen fullständigt när Lehmann överraskade dem med nya hemliga jeepen. Sen började jakten.

Buller och damm stoppar S40

Nu kan Teknikens Värld avslöja vad som försenar nya S40. Förutom bullret, som gör att var tionde S40 måste gallras bort (!), var dammet i lacken ett problem som tog lång tid att lösa. 

Polispiloten

Siffrorna i polispiloten har inget egentligt bevisvärde. Men tillsammans med polisens ord är de omöjliga att överbevisa.

Prov: Mitsubishi Colt och Lancer

Lätt alldagliga. Något svåra att minnas. Och helt utan gimmikar. Colt och syskonmodellen Lancer i ny upplaga har betoningen på ekonomi.

Prov: Peugeot 106 - inte lika liten - längre

Minsta bilen från Peugeot växer fram och bak. Får lite vuxnare linjer, bättre utrymmen och blir kanske lite bättre att krocka med.

Prov: Volvo 850 AWD - med siktet på export

En fyrhjulsdriven Volvo. Inte ens Volvo själva tror på någon större efterfrågan i Sverige. Marknaden finns i Europa. Runt Alperna. Följ med Jonas Borglund på en provtur. På Småländska Höglandet.

Datorspel - nu är de lika bra hemma

Nu är hemmaspelen lika bra som på spelhallarna och Finlandsfärjan. Vi har provspelat. Och tidningen höll på att bli försenad! 

Test: Volvo och Audi med samma dieselmotor

Audi tillverkar världens bästa dieselmotor. Direktinsprutad och snål. Nu sitter samma motor även i Volvo 850. Håll i hatten!

Prov: Sportvagnar med glädje och rufs i håret

Vi lyckades låna ett knippe charmiga öppna sportbilar just när den svenska sommaren var riktigt varm och skön. BMW Z3 fick känna draget från italienska och svenska (!) konkurrenter. 

Begagnat: BMW 7-serie. Hållbar lyx

Ett ruggigt lågt andrahandsvärde gör BMW 7-serie till ett verkligt fynd. Välj 735i för mesta möjliga valuta för pengarna.

Bästa vägen genom Alperna

Dag E Hogsten tog den absolut söligaste vägen genom Alperna. Han körde över vartenda pass innan han var mätt på serpentinvägar.