Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nummer 13/2000
Nummer 13/2000
Nummer 13/2000
Nummer 13/2000

Teknikens Värld nummer 13 / 2000

LEDAREN: Bättre per automatik?

PROV: Volvo V70 XC

Succén med första versionen av denna offroader light tog Volvo på sängen. Nu har man laddat rejält med efter följaren - kan den nå ännu högre höjder? 

SCOOP!

BMW ser över ledargarnityret med ny 7-serie och X5 i M-version. Colorado blir Volkswagens bidrag i SUV-samarbetet med Porsche. Ford Thunderbird lyfter snart och Jeep Cherokee skrudar om.

TEST: Toyota MR2, MG-F och Mazda Miata

Sköna former, läcker teknik och friska fläktar - allt finns i riklig mängd hos var och en i denna testtrio. Är det engelskt eller japanskt som lockar mest, ska motorn stå på tvärs eller längs med? Testlaget vet. 

PROV: Audi RS4

Uppmaningen till Audis nya specialavdelning för de vassaste modellerna löd: Bygg en riktig dräpare till kombikunderna. Och så gjorde man det, RS4 finns bara som Avant och är världens snabbaste laståsna.

BEGAGNAT: Sommarpriser på begagnat

Teknikens Världs begagnatexpert Staffan Borglund rapporterar om den senaste utvecklingen på begagnatmarknaden och servererar en alldeles färsk sommarprislista på alla modeller.

PROV: Hyundai Trajet

Helt enkelt en mycket prisvärd familjebuss med gott om utrymme och sansad stil - är det för resten så väldigt enkelt numera?

PROV: Nissan Maxima 3,0 QX

Om du gillar lyx men inte att synas kan det här vara ett fynd, annars är Maxima ingenting särskilt. 

PROV: BMW-hojar för terrängen

Två nya modeller i GS-serien lockar med köregenskaper och formgivning utöver det vanliga. Jonas Borglund provkör BMW F 650 GS och R 1150 GS.

PROV: Alfa 156 Sportwagon i duell mot BMW 318i touring

Klassisk tvekamp mellan två märken som alltid aspirerar på mesta möjliga körglädje per krona. Klarar de konsten också med dessa lastbarheter?

SVENSK RALLYSPORT - PÅ VÄG VART?

Det famlas och fumlas i vår folkligaste motorsport, mängder av klasser förvirrar både publik och förare. Att något måste göras är helt uppenbart, hävdar Teknikens Världs motorsportexpert PeO Kjellström

SÖNDAGSKÖRA - OLAGLIGT ROLIGT

I de uppländska skogarna finns en flygraka där en skara Street Race-åkare kan hålla till när de riktigt snabba vagnarna vädras mot varandra. Vi for dit och firade Mors dag 2000.

DAG E HOGSTEN: Bilsemestern - äventyrens kö