Nummer 19/2000

Teknikens Värld nummer 19 / 2000

Teknikens Värld

LEDARE:

Kamerans comeback 

PROV: VOLVO S60

Lägre, bredare och kortare än vi är vana vid från Hisingen Island. Volvo siktar på de unga som gillar när det svänger. Hänger bilen med i tempot? 

PROV: VOLKSWAGEN SHARAN

Är Volkswagens dieselmotor på 115 hästkrafter lika elastisk som inredningen är flexibel? 

SCOOP MED NYA AUDI A4

Allt mer aluminium i Audi väger allt mindre. Hondas hybridmotor snålar på soppan. Bantad brutal-Porsche driver bara bak. 

TEST: OPEL AGILA MÖTER SUZUKI WAGON

Visserligen ser det här ut som två tvillingar på pappret men det är bara den ena bilen som går att rekommendera med rent samvete. 

IMPORTERA SVENSK LYXBIL

I Sverige är svenska bilar bäst. I andra länder är vi mer udda. Därför kan det löna sig att gå över gränsen när man söker efter det där lilla extra. 

BEGAGNAT: VW GOLF MOT AUDI A3

En ny Audi A3 kostar 19 000 kronor mer än en VW Golf. Efter två år kostar den fortfarande 14 000 kronor mer. Vad får man för pengarna? 

PROV: OPEL CORSA

En av Opels minstingar har växt till sig på alla håll och kanter. Hur stor kommer den här bilen att kunna bli i småbilsklassen? 

PROV: VOLVO S80 EXECUTIVE

Oslagbar limousine för den som vill göra diskret entré i "Jante"-land. Men är den tillräckligt lång, lat och lyxig för den som är van vid en amerikan? 

EU-MOPEDER

Ett förarbevis kostar mindre än 3 000 kronor. Sedan får du skjutsa och köra 45 km/h, lagligt. Men se upp, den grå importen kan stå dig dyrt. 

ALLA PRISERNA I STCC 

Det känns lite småsnålt att det bara finns en enda plats överst på prispallen. Lösningen är självklart att införa fler prispallar. 

DRAG QUEEN

Årets "backseatdriver" åkte 0-230 km/h på futtiga 4,9 sekunder och skrattade hela vägen hem. 

DAG E HOGSTEN

Bilen som heter på tre språk