Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Teknikens Värld nummer 20 / 1996
Teknikens Värld nummer 20 / 1996
Teknikens Värld nummer 20 / 1996
Teknikens Värld nummer 20 / 1996

Teknikens Värld nummer 20 / 1996

Ledaren

Kräv valuta för pengarna

Prov: Porsche Boxster

Boxster är i varje detalj en helt ny Porsche. Efter en ordentlig provkörning tycker Dag E. Hogsten att priset 386 000 kronor är lågt.

Press-stopp

Teknikens Värld visar spionbilderna på 2000-talets Rolls-Royce, en ny Ferrari och efterträdaren till Lamborghini Diablo.

Prov: Suzuki Baleno Kombi

Större, bättre och billigare! Nya Suzuki Baleno Kombi har vuxit i allt utom priset.

Test: Ford Galaxy mot Chrysler Voyager

Familjebussarna som är olika som bär. Den ena är sportig på europeiskt vis, den andra precis så komfortabel som det anstår en amerikanare.

Prov: Skoda Octavia

Håll i hatten i mellanklassen, nu kommer Skoda med en bil som är lika bra som konkurrenterna från väst. Men Octavia är nästan 50 000 kronor billigare!

Tjänstebilsreglerna klara

Vi redovisar det nya beskattningssättet för 70 av de vanligaste tjänstebilarna. Du kan själv räkna ut vilket som blir billigast: att betala soppan själv eller att låta arbetsgivaren stå för fiolerna.

Renault Mégane Maxi

Klassen heter Kit Car. Men det är inget hemmabygge som PeO Kjellström provat precis. Det är en fabriksvagn från Renault med 270 hästkrafter och sju växlar! "Fetast i Sverige", menar PeO.

Capriklubben

"Det var i Caprin vi mötte varandra". Deras hjärtan bankar för Fords sportkupé från 1970-talet, bilen du alltid lovade dig själv. Möt Svenska Ford Capri Klubben.

Begagnat: Citroën BX

Se upp med rostiga hydraulrör på tidiga årsmodeller uppmanar Teknikens Världs expert Staffan Borglund. Annars är den kantiga svävaren från Citroën en hyvens vagn till rätt pris.

Från Kap till Kap

Att ta sig från Nordkap till Sydafrikas spets med bil är ett äventyr som inte är helt lätt att gå i land med. Följ med på Christer Gerlachs strapatsfyllda färd.