Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Teknikens Värld nummer 8 / 1959
Teknikens Värld nummer 8 / 1959
Teknikens Värld nummer 8 / 1959
Teknikens Värld nummer 8 / 1959

Teknikens Värld nummer 8 / 1959

Denna text är hämtad från "I backspegeln" i nr 8/2007.

Minibilen ansågs vara det perfekta fordonet för storstaden. Billig, smidig, bränslesnål och enkel att underhålla. I dag är krite-rierna andra. En bjässe ska det vara, törstig som få, nerlusad med avancerad elektronik och kapabel att mosa allt motstånd i varje gatuhörn.

BMW Isetta, BMW 600, Fiat 500, Goggomobil T400 och 700, Lloyd Alexander, Messerschmitt (som tre och fyrhjulig), NSU Prinz och Vespa 400 är omsorgsfullt frilaggda och utspridda på omslaget. Bilar som i dag knappt finns på bild.

Vid denna tid utsåg sällan testlaget någon vinnare. Som kunsumentupplysning kan vi dock här meddela att Messerschmitt, med fyra hjul, hade högst topphastighet med sina 130 km/h och att Fiat 500 behövde 56 sekunder att nå 80 km/h.

Månens hemligheter

De startade från en Stillahavs-atoll och landade sextioen timmar senare, efter en invecklad manöver, på månens yta. Rymdnovellen ”Fem dagar på månen” svävar tyngdlöst in på sitt tredje kapitel. Iförda rymddräkter utrustade med  inbyggda minibandspelare utforskar John Mason och Larry Carter systematiskt planetens yta och dess mystiska inre på jakt efter frusen gas. 

Serierna Buzz Cooper och Flygsoldat 113 Bom, längre bak i tidningen,  kanske är att föredra för dig som inte hänger med i de högteknologiska termerna.

Semestersabotören

Artikelserien ”Gör själv bilen bättre” har kommit till del tre där motorns smörj- och kylsystem analyseras. Detta var din hjälpande hand vid motorstopp på landsvägen, fallande oljetryck, blinkande kontrollampor, kokande kylare och vid kompression som hos en lungsjuk kedjerökare. Om du, enligt uppmaningen, hade ryckt ut bilagan ur tidningen och sparat den vill säga. Fast Jan Ulléns illustration gör kanske att man hellre stannar hemma än bilsemestrar till Rivieran.

Atombomb? Ja, tack!

”Tillgång på atomvapen fordras om svenska krigsmakten även på längre sikt skall kunna lösa sin gamla uppgift att i det längsta hindra en angripare att få fast fot på svensk mark. ”

Nils Sköld, kapten i Generalstabskåren, kastar sig in i atomvapendebatten, och vad vore väl ett lämpligare forum än Teknikens Värld? 

Vid denna tidpunkt var tidningen inte bara en tidskrift för biltokar. Här avhandlades även motorcyklar, båtar, flygplan, modellbyggen, ett nyupptäckt kosmos och allahanda surrande och sprakande elektronik. Och så krig och vapen då.

Det accelererade kalla kriget, utvecklandet av vätebomben och med den sovjetiska satelliten Sputnik svävande över våra huvuden var det lätt att bli paranoid.

Liten notis - stor nyhet

Fråga I avdelningen ”Motornytt i sista stund” hittar vi en notis om att en av de stora biltillverkarna i England ska komma med en helt ny liten, framhjulsdriven modell med relativt goda innerutrymmen. Någon som vågar slå vad om vad det är för en vagn?

Svar: BMC Mini (Hundkojan).

Inget nytt under sadeln

När man studerar tidningens annonser så märks det att teknikens utveckling har skenat, våra hobbies har bytts ut och hatt- och skomodet har ändrats. Tryggt då att veta att vissa fenomen kvarstår. Eller?

Artikeln är från