Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Du får allt och lite till med Teknikens Värld Premium

Ute enbart efter Sveriges bästa test av en viss bilmodell, eller biltokig och vill ha koll på allt om bilar och bilbranschen? Oavsett vilket får du det bästa inom svensk biljournalistik med Teknikens Värld Premium.

Starta din gratismånad med Teknikens Värld Premium genom att klicka här!

Som Premium-prenumerant får du så mycket mer hos Teknikens Värld. Förutom att du får tidningen Teknikens Värld i digitalt format (via appen ARCY) – och unika erbjudanden till exempelvis våra bandagar och andra event i vår regi – får du även åtkomst till alla låsta Premium-artiklar på teknikensvarld.se. I dessa bjuds du på exklusivt och unikt material som bara du som Premium-prenumerant får ta del av. Det rör sig om allt från djupgående tester av nya och begagnade bilar, till riktig konsumentupplysning och granskningar.

Här bjuder vi på några av de för tillfället absolut hetaste Premium-artiklarna på teknikensvarld.se:

 

Hur fungerar elbilen under vinterhalvåret? Tappar den mycket av angiven räckvidd, tar det längre tid att ladda när det är minusgrader ute, och hur fungerar värmen i en elbil när det fryser på utanför kupén? Allt detta och mycket mer tittar vi närmare på i vårt vintertest av fyra olika elbilar, där vi bland annat tillryggalägger 150 mil mellan Stockholm och Åre tur och retur.

Läs hela artikeln här 

 

Årets i särklass mest populära test är vårt stora laddhybridtest med inte mindre än tolv olika modeller. Vilka laddhybrider har högst komfort, vilka går snålast och kommer längst på el, och vilka ger dig den bästa ekonomiska kalkylen? Svar på alla dessa frågor, och många fler, får du alltså i testet som jämför laddhybrider av olika slag (sedan, kombi och suv) i olika storleksklasser.

Läs hela artikeln här 

 

Volvo P1800 har uppstått i modern tappning, som supersportbil. Men känslan och körupplevelsen är ändå analog och rå, på ett vis som dagens sportbilar inte är i närheten av. Att sitta bakom ratten och pressa ned högerfoten, vrida på ratten och bara... ja, det är en fantastisk känsla som Linus Pröjtz beskriver i denna lika fantasiska provkörning.

Läs hela artikeln här 

 

Är de familjevänliga kombibilarna på väg att dö ut då suven helt har tagit över? Nej då, med en elektrisk injektion finns det kombimodeller som lockar dem som vill åka komfortabelt och med gott om plats för bagage. I vårt test har vi plockat ut fyra rymliga kombibilar för familjen, samtliga laddhybrider.

Läs hela artikeln här 

 

Elbilen som det senaste året haft flest ögon på sig i Sverige rullar nu på vägarna, och vi har så klart testat Polestar 2. I testet går den Volvo-baserade elbilen en tuff match mot stilfulla Jaguar I-Pace och populära Tesla Model 3.

Läs hela artikeln här 

 

Elbilen som det senaste året haft flest ögon på sig i världen rullar nu på vägarna, och vi har så klart kört Volkswagen ID.3 och för sakens skull jämfört den med Kia e-Soul. Hur bra är egentligen Volkswagens elbil som beskrivs som liten som en Golf men rymlig som en Passat? Vi synar modellen och dess egenskaper från alla möjliga vinklar. Har den vad som krävs för att lugga förnuftiga e-Soul på duellsegern? Svaret har du i länken nedan.

Läs hela artikeln här 

 

Volvo har numera också en elbil i form av XC40 Recharge P8 AWD, syskonbil till ovan nämnda Polestar 2. Självklart har vi kört den för att ta reda på vilka för- och nackdelar den bjuder på, samt så klart varför den kostar mer än syskonbilen Polestar 2.

Läs hela artikeln här 

 

Vi har provkört Volkswagens andra elbil ID.4, suv-storebrodern till ovan nämnda ID.3. Mer påkostad och annorlunda än ID.3, är detta elbilen svenskarna går och väntar på? Mycket möjligt, men häng med här för att själv bilda dig en uppfattning i frågan.

Läs hela artikeln här 

 

Begagnad laddhybrid, kan det vara något? Vi har synat en av Sveriges absolut mest populära laddhybrider – Volkswagen Passat Sportscombi GTE – och tagit fram ett antal punkter du ska ha koll på innan du slår till på ett några år gammalt exemplar av denna snåla familjekombi.

Läs hela artikeln här 

 

Ska du välja ny tjänstebil inom kort? Då gäller det att ha koll på nya regler och skatter som införs nästa år, plus allt annat som är bra för tjänstebilsföraren att ha koll på. Vilket drivmedel ska du välja? Vågar du satsa på el? Allt detta och mycket mer ger vi dig svar på för att du lugnt och tryggt ska göra rätt val.

Läs hela artikeln här 

 

Hur mycket kostar det egentligen att äga och bruka en bil? Vi har slagit alla fasta och löpande kostnader för 72 olika bilmodeller och sammanställt det i en lista. Billigaste bilen kostar oerhört låga 21 kronor per mil, men dyraste bilen i listan kostar ohälsosamma 177 kronor per mil.

Läs hela artikeln här 

 

Det går att spara stora belopp vid köp av ny bil, så länge du håller koll på vilka bilar som reas ut eller rabatteras av olika anledningar. Vi har sammanställt en lista över olika laddhybrider där du kan spara en rejäl hacka om du går i bilbytartankar.

Läs hela artikeln här