Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Teknikens Värld vet!
2 AV 2
Foto: Glenn Lindberg / Expressen Lifestyle

Begagnad Audi A6 2018–

Premium För den som har några kronor över i plånboken trots ränte­höjningar, krig och elände kan Audi A6 vara ett alternativ ifall familjen behöver en större bil. Vi synar den som begagnad.

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

När den senaste generationen av Audi A6 äntrade marknaden 2018 var många skeptiska till den nya fronten som såg annorlunda ut jämfört med föregångaren. Det beror på att det hade blivit dags för ny teknik, vilket innebär sensorer och kameror i fronten som helt enkelt bryter av grillen och får det att se ut som om bilen har fått två tänder utslagna.

Oavsett hur det ser ut är de två ”puckarna” en del av den nya körhjälpstekniken som numera är standard på i stort sett alla nya personbilar. Sådana där klumpar, eller sensorer och kameror, är vardagsmat i dag. Hur som helst är Audi A6 fullspäckad med förar­assistanssystem och när modellversionen kom kallade tillverkaren bilens system för ”semiautonoma”. Vi vet sedan länge att hela Volkswagen-koncernen, Audi inräknat, har haft en del bekymmer med de där systemen. Det är lätt att bli frustrerad när man kör med adaptiv farthållare där bilen ställer in hastigheten efter skyltar. Skyltigenkänningen är nämligen usel och bilen kan ibland hitta på egna hastighets­begränsningar och antingen tvärbromsa eller gasa på för fullt där det inte alls passar.