Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Audi e-tron 2018–2023

När Audi lanserade e-tron 2018 var det märkets första rena elbil och den har gjort succé på den svenska marknaden tack vare sin höga tekniknivå och lyxiga känsla. Det har sedan modellen introducerades kommit ännu fler konkurrenter och frågan är hur bra den står sig som begagnad?

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Bilens starka sidor.

Kostnader för inköp, service och reparationer.

Bilens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Audi skrev historia 2018 vid introduktionen av sin första elbil e-tron. Eftersom man inte var först ut på marknaden behövde tillverkaren erbjuda något spektakulärt och många kan hålla med om att e-tron uppfyllde kravet. Det första intrycket som bilen gav, för att citera kollegan Mikael Stjerna som testade e-tron 55 quattro när den var ny: ”wow”.
Med sin längd på 491 centimeter och stora kaross finns utrymmen som räcker och blir över. Bilen erbjuder modern teknik, som samtidigt fortfarande osar Audi på ett tydligt vis. Och körningen upplevs förstklassig, med sömlös acceleration och för biltypen förvånansvärt tyst gång på vägen tack vare god ljudisolering.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.