Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Audi Q2 2016–2022

Det tog några år innan tillverkarna förstod att kunderna ville ha små suvar. Audi Q2 är liten men naggande god , dessutom modernt uppkopplad – och en av få fyrhjulsdrivna småbilar på begagnatmarknaden.

Småsyskon vet man ju hur de blir. Slarviga, charmiga, äventyrliga – inte konstigt att vi gillar dem! Som Audi Q2. Åtskilligt mindre än Audi Q5 och Q3. Med en längd på 4,19 meter är den mindre än Volkswagen Golf. Det gör den behändig i stadstrafik, och det är kanske den biotopen den passar bäst i, suv-designen till trots. Karossen är 1,51 meter hög, så särskilt mycket ”command-view” erbjuds inte, även om man sitter något högre än i närbesläktade Audi A3.
Den nätta karossen och låga tyngdpunkten gör att Q2 inte alls dras med typiska suv-inspirerade köregenskaper. Tvärtom, karossen kränger inte mycket alls och bilen känns kvick och reaktiv. Till stor del beror det på styrningen. Som standard utrustas Q2 med progressiv styrning med endast två rattvarv mellan ändlägena. Progressivitet gör att styrningen inte är nervös i mittläget, däremot ökar styrutslagen när vi närmar oss ändlägena. Adaptiva stötdämpare gör inte upplevelsen sämre.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.