BMW 3-serie Touring F31 som begagnad? Här får du reda på allt du bör ha koll på inför köpet.
BMW 3-serie Touring F31 som begagnad? Här får du reda på allt du bör ha koll på inför köpet. Foto: Martin Öberg / Teknikens Värld

Begagnad BMW 3-serie 2012-2019

Kanske har den kommit att bli den mesta måttstocken i mellanklassens tjänstebilsflora – BMW 3-serie. Förra generationen, F30/F31 kallad, som levde mellan 2012 och 2019, finns i drivor som begagnad. Men är den ett bra köp?

Ett par snabba om BMW 3-serie

Vilka är BMW 3-series starkaste sidor?

Denna generation 3-serie bjuder på mer körglädje än många andra i klassen, komforten är dessutom hög och likaså säkerheten med högt krocksäkerhetsbetyg och fint resultat i älgtestet.

Och svagaste?

Reservdelspriser klart över snittet är en nackdel, likaså det smala baksätet är värt att lyfta fram som en plump i protokollet.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad BMW 3-serie, både sedan och kombi. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

Det är svårt att prata tyska bilar i mellanklassen utan att nämna BMW 3-serie. Modellen har, på ett sätt, blivit måttstocken i ett helt segment premiumsedaner, och måltavla för konkurrenter från både Hisingen och Kalifornien. Den näst senaste generationen av modellen, internt kallad F30, presenterades på bilsalongen i Genève i mars 2012, och blev – föga förvånande – snabbt en tjänstebilsfavorit. Några månader senare anslöt kombimodellen, på BMW-språk kallad Touring, som fick internkoden F31. Sist ut i modellprogrammet, hos oss i Sverige, blev den lite udda halvkombimodellen Gran Turismo, som byggde på en förlängd hjulbas och fick internkoden F34. Den stora merparten av försäljningen kom dock att bli sedan och kombi, och halvkombin fick ingen efterträdare i dagens modell.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill