Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Teknikens Värld har koll på vad DU ska ha koll på.
2 AV 2
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Begagnad BMW 3-serie 2019–

Premium BMW 3-serie har gjort sig känd för att bjuda på underhållande ­köregenskaper. Sedan 2019 är den inne på sin sjunde ­generation, kallad G20/G21. Men trots flitigt deltagande i våra tester har den inte gått ­segrande ur något av dem, till skillnad från föregångaren. Hur står den då sig som begagnad?

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

När vi testade dagens 3-serie som ny 2019 blev vi förvånade i stället för imponerade. Den visade sig vara riktigt dålig på att hantera dålig väg. Den aktuella bilen var utrustad med adaptiv M-fjädring, som enligt BMW skulle vara den sportigaste och mest bekväma fjädringen. De visade sig ha fel. Så ska du köpa en 3-serie bör du se till att den inte är utrustad ­med M-fjädring. Den ihop med punkterings­säkra däck och en direkt styrning, som tenderar att kännas nervös, är inte byggd för svenska vägar. Fjädringen beter sig nämligen så att när man kör över ojämnheter så guppar bilen några gånger och är vägen då ojämn en längre sträcka blir det ett konstant guppande och gungande.
Men även om du köper en bil utan M-fjädring kommer du inte helt ifrån problemet. 3-serie upplevs även spårkänslig och därmed vinglig, snarare än sportig. Även om den inte gör bort sig på kurviga vägar är konkurrenten Alfa Romeo Giulia snäppet vassare som körupplevelse. Det är en öm punkt att brista på för 3-serie som av många ses som ”förarens bil”.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.