Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Begagnad BMW Z4 2009-2016

Med andra generationen BMW Z4 rätades en hel del av föregångarens Chris Bangle-linjer ut och för första gången fick Z-modellen plåttak i stället för tygsufflett. Generation E89, som den kallas, är nu het på begagnatmarknaden, vi tar därför en närmare titt på hur den står sig.

Sedan 1989 har Z varit beteckningen för BMW:s öppna tvåsitsiga sportbilar men det var inte förrän 1995 det verkliga genomslaget kom i form av Z3. Den direkta efterföljaren blev Z4 2002 som bland annat fick lyda under den kontroversielle designern Chris Bangles penna. När generationsskiftet till generation E89 kom 2009 tonades designen ner en aning men fortfarande är de karaktäristiska konkava och konvexa formerna mycket framträdande. En större skillnad blev att den tidigare coupéversionen slopades och tygsuffletten ersattes med plåttak. Även prestandaversionen Z4 M slopades samtidigt som kvaliteten på materialvalen i kupén höjdes.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.