Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Begagnad elbil: BMW i3, Nissan Leaf och Renault Zoe

Premium På begagnatmarknaden är det köparna som sätter priset, inte tillverkaren. Vi jämför BMW i3 REX med Nissan Leaf och Renault Zoe, tre elbilar du kan köpa för under 200 000 kronor.

Elbilar har haft svårt att locka de stora kundgrupperna. Orsaken är främst ekonomisk. För även om miljöegenskaperna är bra är insteget i klassen på 300 000-400 000 kronor en effektiv bromskloss.

Men på begagnatmarknaden är det fri prissättning, bilarna kostar exakt så mycket som köparna är villiga att betala. Du får en tre år gammal Nissan Leaf för 180 000 kronor vilket är 100 000-150 000 kronor mindre än vad de kostade som nya.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.