Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ute efter en snål och billig kombibil för familjen? Ta då en titt på Fiat Tipo som detta begagnattest djupdyker i för att ge dig alla svar.Ute efter en snål och billig kombibil för familjen? Ta då en titt på Fiat Tipo som detta begagnattest djupdyker i för att ge dig alla svar.Ute efter en snål och billig kombibil för familjen? Ta då en titt på Fiat Tipo som detta begagnattest djupdyker i för att ge dig alla svar.
Ute efter en snål och billig kombibil för familjen? Ta då en titt på Fiat Tipo som detta begagnattest djupdyker i för att ge dig alla svar. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Begagnad Fiat Tipo 2016–

Premium Pandemin och kriget i Ukraina har påverkat många familjers plånböcker och flera tvingas leta efter billigare bil. En av de billigaste familjebilarna på marknaden är Fiat Tipo och vi har tagit reda på hur den står sig som begagnad.

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Bland de nya bilmodeller som presenteras i dag är inte särskilt många kombi-bilar. Ett alternativ är därför att blicka bakåt och leta efter något begagnat.
För den som behöver just en kombi, och kanske till ett vettigt pris – något som inte är helt lätt med tanke på att begagnatmarknaden exploderat under pandemin – finns Fiat Tipo.

Tipo tillhör den del av familjebilsskaran som sparat in på lyx och finesser när andra märken skalat upp på just sådant. Det ­innebär att Tipo inte har den senaste tekniken eller de dyraste materialvalen, men också att bilens lägre pris (175 900 kronor ny, 105 000 kronor för en fem år gammal i dag) gör den till en värdig konkurrent till övriga familjebilar.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.