Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Begagnad Honda CR-V 2019-

Honda CR-V må vara en anonym typ och är inte alltid kul, ärligt talat. Men den trumfar konkurrenten Toyota RAV4 på en viktig punkt: den går att få med sju sittplatser.

Tänk suv, tänk Japan och de flesta svarar Toyota RAV4, vilket inte är konstigt. Toyota var tidigt ute med att erbjuda högbyggda bilar som inte nödvändigtvis var ämnade för terrängkörning. Stadsjeepar! Honda CR-V har i alla år fått spela andrafiol, tack vare sin än mer anonyma framtoning, men trots det en försäljningsframgång som nu är inne på sin femte generation.

Senaste generationen visades redan på Detroitmässan 2016 och en europeiskt anpassad version började säljas i Sverige först sent 2018. CR-V går inte längre att få med dieselmotor, utbudet består av en 1,5-liters bensinare med ett effektuttag på antingen 173 hk eller 193 hk samt en tvåliters hybriddrivlina på 184 hk. Hybridsystemet fungerar annorlunda än hos till exempel RAV4, där två små elmotorer stöttar bensinmotorn. Hos CR-V Hybrid är det elmotorn som står för drivningen, som får sin energi från en generator som drivs av bensinmotorn. Kort och gott: den går i allra högsta grad fortfarande väldigt mycket på bensin.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.