Kia Cee'd som begagnad? Här får du reda på allt du bör ha koll på inför köpet. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Begagnad Kia Cee'd 2012-2018

Den som söker efter en billig bil utan krusiduller gör rätt i att titta på andra generationen Kia Cee’d. Att hitta en bil under 100 000 kronor är ingen konst, men ha i åtanke att den tio år gamla konstruktionen gör sig påmind.

Ett par snabba om Kia Cee'd

Vad är skillnaden mellan Kia Cee'd och Kia Cee'd SW och vilken är vanligast?

Kia Cee'd är i grunden en femdörrars halvkombimodell med plats för fem åkande och ett bagageutrymme som rymmer 380 liter upp till insynsskyddet. SW i Cee'd SW står för Sportswagon, det vill säga kombi, och betyder två decimeter längre bil och bagageutrymme på 528 liter (1 642 liter vid fällt baksäte). Kombimodellen är avsevärt mycket vanligare än halvkombin.

Vilken motor ska man avstå från?

Denna andra generation Kia Cee'd finns med några olika bensin- och dieselmotorer och den man bör undvika är svaga bensinmotorn på 99 hästkrafter. Den är relativt ovanlig.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad Kia Cee'd. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

Första generationen Kia Cee’d hade inte mycket att sätta emot urfadern i klassen Volkswagen Golf, priset var möjligen mer attraktivt. Andra generationen Cee’d kom 2012 och stod sig betydligt bättre i konkurrensen och sålde därmed också väl i Sverige, endast slagen av självaste Volkswagen Golf, Volvo V40 och Toyota Auris.
Tiden då koreanska bilar skrevs av som skräp är förbi, nu är de på likvärdig nivå med sina europeiska konkurrenter. Faktum är att Kia Cee'd (från och med efterföljande generation är stavningen Ceed) inte drabbats av en enda europeisk återkallelse vilket är unikt, några småfel brukar alltid behöva fixas i efterhand. Men det finns ändå saker att se upp med.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill