Är det en begagnad Kia Stonic du letar efter? Läs först vårt test av denna kompakta crossover-suv som begagnad.
Är det en begagnad Kia Stonic du letar efter? Läs först vårt test av denna kompakta crossover-suv som begagnad. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Begagnad Kia Stonic 2017–

Småbilarna blir mindre populära i takt med att suvtrenden ökar. Men de populära små crossover-suvarna kan i många fall vara på gränsen till småbilar och Kia Stonic är en av dem. Vi har undersökt dess egenskaper och hur den lämpar sig som begagnad.

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Kia Stonic gjorde entré för fem år sedan och har sedan dess fått ett ansiktslyft. Men modellen börjar bli till åren även om det är ett par år kvar innan den ”bör” uppdateras till en ny generation, sett till hur bilbranschen brukar fungera. Trots ansiktslyftet, som kom 2020, saknas fortfarande känslan av modernitet.
Exempelvis saknar Stonic adaptiv farthållare och trådlös laddning för mobiltelefon, även om funktioner som filhållningsassistent och backkamera finns. Apple CarPlay och Android Auto finns förstås också, men precis som i även de nyaste Kia-modellerna krävs sladd för användning av dem.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill