Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Är det en begagnad Lexus RX 450h eller 450hL du är ute efter? Läs då vårt test av denna hybridsuv som begagnad.Är det en begagnad Lexus RX 450h eller 450hL du är ute efter? Läs då vårt test av denna hybridsuv som begagnad.Är det en begagnad Lexus RX 450h eller 450hL du är ute efter? Läs då vårt test av denna hybridsuv som begagnad.
Är det en begagnad Lexus RX 450h eller 450hL du är ute efter? Läs då vårt test av denna hybridsuv som begagnad. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Begagnad Lexus RX 450h 2015–2022

Premium Lexus har precis lanserat tre nya RX-modeller, varav en laddhybrid. Trots höga begagnatpriser betyder det fyndläge på den tidigare versionen. Vi granskar RX 450h – i synnerhet 450hL som kom som årsmodell 2018.

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Lexus RX lanserades 1998 och marknadsfördes som en lyxig crossover-suv. Man hade sett hur intresset för suv- och crossover-segmentet hade växt under några år där modeller som Toyota RAV4 och Honda CR-V gick i bräschen. Och för den som ville ha något mer spännande än en MPV var suven det självklara valet.
Även om Lexus aldrig har varit ett volymmärke så har RX sålt relativt bra och i dagsläget är den inne på sin femte generation, där den senaste lanserades så sent som hösten 2022. Den generation vi granskar här är den fjärde i raden och lanserades 2015.