Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kompaktsuven Lexus UX som begagnad? Vad du ska ha koll på får du reda i detta begagnattest.Kompaktsuven Lexus UX som begagnad? Vad du ska ha koll på får du reda i detta begagnattest.Kompaktsuven Lexus UX som begagnad? Vad du ska ha koll på får du reda i detta begagnattest.
1 AV 2
Teknikens Värld vet!
2 AV 2
Kompaktsuven Lexus UX som begagnad? Vad du ska ha koll på får du reda i detta begagnattest.
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Begagnad Lexus UX 250h 2019–

Premium När är det tid att köpa en bil begagnad, efter att den kommit ut som helt ny på marknaden? Vi tycker att fyra år är lagom. Precis före ett regelrätt facelift, men när den ändå funnits på marknaden ett tag.  Vi synar Lexus UX i begagnathallarna.

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Den mindre suv-liknande Lexus UX, ja, för riktigt en suv är det ju inte, introducerades 2019. Egentligen är det en Toyota C-HR med nya kläder ungefär. Och lite dyrare förstås. Men av någon anledning har Lexus inte byggt den på sitt vanliga vis, som att den ska vara lite mer premium än Toyota-kusinerna alltså.
UX känns nämligen inte lika spännande som andra Lexus-modeller, vilket kanske beror på att den är något billigare i inköp. Vi kan däremot konstatera att den tack vare varumärket ändå har, trots att modellen är relativt ny, bra andrahandsvärde.