Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Begagnad eldriven suv på önskelistan? Mercedes EQC kanske är vad du ska ha, men inte förrän du har läst vårt begagnattest av den.Begagnad eldriven suv på önskelistan? Mercedes EQC kanske är vad du ska ha, men inte förrän du har läst vårt begagnattest av den.Begagnad eldriven suv på önskelistan? Mercedes EQC kanske är vad du ska ha, men inte förrän du har läst vårt begagnattest av den.
Begagnad eldriven suv på önskelistan? Mercedes EQC kanske är vad du ska ha, men inte förrän du har läst vårt begagnattest av den. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Begagnad Mercedes EQC 2019–

Premium En eldriven suv behöver inte vara konstig alls. EQC är som en Mercedes-suv brukar vara, men så bygger den också på en modell med förbränningsmotor. Vi synar modellen som begagnad.

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Elbilarnas utveckling går i rasande fart och herren på täppan står aldrig säker. Mercedes första elbil i EQ-serien, EQC lanserad 2019, har förvisso aldrig stått som testvinnare i Teknikens Värld men är ändå ett typexempel på hur fort resan har gått.
Att EQC baseras på GLC, en suv med bensin- eller dieselmotor lanserad 2015, är en första fingervisning även, om det inte var en självklarhet att elbilar vid tiden byggde på en för biltypen unik plattform.

Mercedes slöt sig till skaran biltillverkare som inte lät designavdelningen flippa ut bara för att det rörde sig om eldrift. EQC må ha annan front och bakparti än GLC men är ändå väldigt mycket som en suv brukar vara. Notera till exempel att den inte har infällda dörrhandtag, ett designgrepp som det i det närmaste har gått inflation i.