Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Begagnad Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid 2018-2021

En av de mest populära laddhybriderna är Mitsubishi Outlander. I skrivande stund har uppdaterade Eclipse Cross i laddbart utförande börjat säljas i Sverige, men varför inte ta en titt på den populäre – och billigare – Outlander som begagnad?

2013 kom laddhybridversionen på den annars ganska bleka modellen Mitsubishi Outlander. Därefter tog försäljningen i Sverige fart. Anledningen till det var förstås en stor, rymlig bil som gick att köra billigt och som inte hade några direkta konkurrenter. Inköpspriset var också ”lågt”, i alla fall 100 000 kronor mindre än den trängre Volvo V60 med laddhybridlina.
Det har varit, och är fortfarande, en av de mest sålda laddhybrid-suvarna i Europa. I den ­första versionen som laddbar hade den ett litet batteri som inte räckte till mer än tre mils räckvidd på el. Vid uppdateringen 2018 – den vi pratar om i den här texten – uppdaterades såväl batteri som bensinmotor. Nu kommer man enkelt över 4,5 mil på el och den starkare bensinmotorn uppgraderar bilens totala upplevelse något.
I juli 2021 var Outlander den tredje mest sålda begagnade laddhybridbilen i Sverige, efter att ha varit etta vid flera tillfällen. Begagnatmarknaden för laddbara bilar ökade markant i somras, vilket gav ett uppsving för många andra modeller. Trots det behöll Mitsubishis suv ändå en stark position.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.