Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Liten begagnad crossover-suv? Då kanske andra generationen av Nissan Juke är bilen du letar efter, men läs först vårt begagnattest av modellen.Liten begagnad crossover-suv? Då kanske andra generationen av Nissan Juke är bilen du letar efter, men läs först vårt begagnattest av modellen.Liten begagnad crossover-suv? Då kanske andra generationen av Nissan Juke är bilen du letar efter, men läs först vårt begagnattest av modellen.
Liten begagnad crossover-suv? Då kanske andra generationen av Nissan Juke är bilen du letar efter, men läs först vårt begagnattest av modellen. Foto: Glenn Lindberg / Expressen Lifestyle

Begagnad Nissan Juke 2020–

Premium Den populära och kritiserade Nissan Juke kom i sin andra generation 2020, och med det städades det udda utseendet ­­hos föregångaren upp och kupéutrymmet blev bättre. Vi tittar närmare på hur den moderni­serade storsäljaren står sig på andrahandsmarknaden.

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Trots att vi under det senaste testet av den första generationen Juke 2016 ansåg den vara en av 2010-talets sämre bilmodeller hindrade det inte den från att vara en av Europas storsäljare.
2019 presenterades efterföljaren och utseendemässigt skedde stora förändringar då den fick en mer nedtonad uppsyn. Tacksamt nog var den också bättre än sin föregångare, men bara marginellt.

Motorn vid lansering var den mest kraftfulla från föregångaren, en trecylindrig enlitersmaskin med 117 hästkrafter. Skillnaden var att den nu hade dubbelkopplingslåda i stället för CVT. Något som på papperet är bättre men i praktiken vid vårt test i nummer 4/2020 visade sig göra bilen hopplöst trött. 0-100 km/h uppmättes till 12,41 sekunder. Det var 3,7 sekunder långsammare än konkurrenten Audi A1 med 116 hästkrafter. Orkeslösheten tvingar motorn att jobba hårt vilket i sin tur påverkar förbrukningen och det är svårt att nå uppgivna 0,6 l/mil. I vårt test klarade vi 0,78 l/mil vilket var törstigast av de fem konkurrenterna där bland annat Skoda Kamiq och Toyota C-HR ingick.