Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan Leaf som begagnad? Det är många som sneglar på denna, en av världens mest sålda elbilar.
Nissan Leaf som begagnad? Det är många som sneglar på denna, en av världens mest sålda elbilar.
Nissan Leaf som begagnad? Det är många som sneglar på denna, en av världens mest sålda elbilar.
Nissan Leaf som begagnad? Det är många som sneglar på denna, en av världens mest sålda elbilar. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Nissan Leaf 2018–

Nissan Leaf var en av de första elbilarna som fick breda framgångar. Den är sedan 2018 inne på sin andra generation vilket är ovanligt i elbilssammanhang nu för tiden. Den är också bättre än någonsin så vi tar en närmare titt på hur den står sig på andrahandsmarknaden.

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Bilens starka sidor.

Vad den kostar i inköp.

Vad service och reparationer kostar.

Bilens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Kanske börjar du nu i samband med att drivmedelspriserna ökar kraftigt se dig om efter en bättre begagnad elbil. Nissan Leaf är en av de äldsta elbilarna på marknaden och har länge varit en storsäljare. Den första generationen lanserades så tidigt som 2012 och till 2018 skedde ett generationsskifte. Något som gjorde Leaf bättre än tidigare även om man hade kunnat önska fler förbättringar.

Bottenplattan är nämligen något nya Leaf har fått ärva sin föregångare. Något som betyder att batteriet tar lika stor plats i golvet som hos första Leaf som hade 24 kWh, skillnaden är att dagens Leaf har högre packnings- och energigrad. Det betyder tyvärr även att körpositionen är lika dålig för längre förare som hos föregångaren. Stolen är högt placerad och det känns som man ska glida ur den. Dessutom går ratten fortfarande endast att justera i höjdled. Styrningen är diffus men duger i denna typ av bil, här sätts inte körglädje i fokus. Något som påverkar användarvänligheten är de dubbla A-stolparna, breda C-stolpar och hög midjelinje som stjäl mycket av runtomsikten.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.