Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ute efter en begagnad småbil? Opel Corsa kan vara det du letar efter, men slå inte till förrän du har läst vårt test av modellen som begagnad.Ute efter en begagnad småbil? Opel Corsa kan vara det du letar efter, men slå inte till förrän du har läst vårt test av modellen som begagnad.Ute efter en begagnad småbil? Opel Corsa kan vara det du letar efter, men slå inte till förrän du har läst vårt test av modellen som begagnad.
Ute efter en begagnad småbil? Opel Corsa kan vara det du letar efter, men slå inte till förrän du har läst vårt test av modellen som begagnad. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Begagnad Opel Corsa 2019–

Premium I över fyrtio år har Opel Corsa varit en del av nybilsmarknaden. Senaste tappningen kom 2019, och bröt med historien på flera sätt – inte minst blev det den första att utvecklas under franskt överinseende. Men hur pass bra är den som begagnad? Vi har svaret!

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Det sena 2010-talet var en turbulent tid i Rüsselsheim. Efter nära 90 år under amerikanska General Motors ägande blev det ändring i leden. Freedom fries ersattes av escargots. Opel hade sålts till franska PSA, och blev i ett nafs syskonmärke till Peugeot och Citroën.
Arbetet med den kommande generationen Corsa, som var tilltänkt att lanseras 2017 och baseras på GM:s Gammaplattform, avbröts. I stället kom Corsa F, som det interna namnet lyder, att baseras på den så kallade CMP-plattformen, som delas med exempelvis Peugeot 208. Det innebar inte bara att Corsa blev den första modellen att utvecklas efter ägarbytet, utan också att man fick tillgång till koncernsyskonens eldrivlina, något som visade sig lukrativt. Av de knappt 3  000 exemplar som sålts i Sverige har nämligen omkring 45 procent varit den eldrivna Corsa-e. Det trots att den både som ny och begagnad är ett rejält stycke dyrare än bensinvarianterna.
De, bensinarna, är tre till antalet. En instegsversion på 75 hästar, samt två turbo­matade varianter, på 100 respektive 130 hästar. 100-hästarsversionen fanns dock bara det ­första modellåret. Utomlands finns också en diesel, men den har aldrig sålts hos oss.