Sugen på en Peugeot 508 som begagnad? Läs då gärna först vårt begagnattest av modellen. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Begagnad Peugeot 508 SW 2019-

För ett par år sedan fick den franska kombin Peugeot 508 SW annorlunda ny design, eftersom ord som ”diesel” och ”kombi” inte längre rullar särskilt bra på tungan. Hjälpte det, tro? Vi har tagit reda på hur den är som begagnad.

Ett par snabba om Peugeot 508

Finns Peugeot 508 med elmotor?

Ja, 508 finns i ett utförande som laddhybrid, men inte som batteridriven elbil. Är det elbil från Peugeot man är ute efter är det nyare och mindre modeller som gäller. I övrigt finns 508 i både bensin- och dieselversioner.

Är modellen säker?

Ja, när Euro NCAP testade säkerheten 2018 fick den högt betyg och i Teknikens Världs älgtest går den tryggt och klarar precis godkänd hastighet.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad Peugeot 508. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

I takt med att allt fler vill ha större och högre bilar lanseras allt fler suvar av olika ­sorter. Det innebär i sin tur att efterfrågan på ­mindre bilar och även kombi-modeller ­sjunker. Peugeot bestämde därför att förändra 508 SW på ett annorlunda sätt när de uppdaterade modellen 2019. Den blev kortare och hela sex centimeter lägre – i kontrast till övriga som följer suv-trenden och gör bilarna högre.
Både ut- och invändigt fokuserades det på design. Förutom de utvändiga nya formerna fick bilen även nytt utseende invändigt, med bland annat förändrad instrumentlayout där man placerat skärmen framför ratten snarare ovanför – en variant som tidigare hade debuterat i Peugeot 308. Ett fenomen man antingen gillar, eller inte. Men något som många är överens om är att själva infotainmentsystemet är krångligt. Man har alltså lagt mer fokus på design än funktion.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill