Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Porsche Cayenne 2019-

Trots att den är en högbyggd suv bjuder Porsche Cayenne av tredje generationen på en sportbils­liknande körupplevelse. Vi pekar på vad du bör se upp med som spekulant.

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Bilens starka sidor.

Hur mycket den kostar i inköp.

Hur mycket service och reparationer kostar.

Bilens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Folk kunde väl inte tro sina ögon? Porsche Cayenne bröt med alla märkestraditioner genom att vara en suv när den presenterades 2002 och som sådan lockade den ett helt nytt klientel som älskade kombinationen av vräkigt vrålåk och barnvänligt baksäte. Märkesentusiasterna muttrade surt, särskilt som bilen till råga på allt var baserad på en Volkswagen.
Kunderna brydde sig inte, Cayenne sålde som smör. Så kom det sig att Porsches suv blev en mjölkkossa som bidragit med många sköna miljarder till företaget och i dag är den en sedelpress som håller sportbilstillverkningen under armarna.
När den tredje generationen av Porsches mäktiga stadsjeep presenterades på sensommaren 2017 var de ytliga förändringarna försiktiga. Ansiktet var kantigare och bakljusen smalare. Men nya Cayenne hade knappt en komponent gemensam med sina föregångare.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill