Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Renault Clio som begagnad? Här får du reda på allt du bör ha koll på inför köpet.
Renault Clio som begagnad? Här får du reda på allt du bör ha koll på inför köpet.
Renault Clio som begagnad? Här får du reda på allt du bör ha koll på inför köpet.
Renault Clio som begagnad? Här får du reda på allt du bör ha koll på inför köpet. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Renault Clio 2013–2019

Den franska småbilen Renault Clio har genom åren varit populär i Sverige och med den fjärde generationen som lanserades till 2013 fick den ett lyft. Den fick då ta del av Renaults nya rundare design och bland annat nya trecylindriga motorer. Men hur står den sig som begagnad?

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Med en föregångare som blev Sveriges mest sålda småbil hade Clio generation fyra en del att leva upp till när den lanserades i slutet av 2012. Visserligen kan den tredje generationens framgångar till största delen tillskrivas den förmånliga lanseringskampanjen där man fick 30 000 kronor för sin gamla Clio, oavsett skick, om man beställde en ny. Till skillnad från sin föregångare är Clio generation fyra en ganska bra bil. Något som verkligen bevisas med den vässade RS-versionen där styrningen är knivskarp och chassit välbalanserat. Det fina chassit kan även göra sig till känna i vanliga Clio men kräver att du pressar den, styrningen är tyvärr av den mer sävliga typen och inte alls lika fin som i RS. Med generationsskiftet växte Clio och fick längre axelavstånd vilket gör att den tidigare struttigheten nu är borta.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.