Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Martin Öberg / Expressen Lifestyle

Begagnad Skoda Superb 2016–

Skoda Superb delar mycket med Volkswagen Passat – men erbjuder mer utrymme till ett lägre pris. Tjecken vann sitt första test över tuffast möjliga motstånd och står sig än i dag i våra tester tack vare en hög lägstanivå. Har några dalar uppkommit efter tre år i livet?

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Skoda Superb kom till Sverige i sin senaste tappning hösten 2015. Vi fick tag på ett av de första exemplaren, en diesel på 190 hästkrafter med automatlåda och fyrhjulsdrift. Den klart mest populära modellen sett till utbudet på begagnatmarknaden i dag. Ställd mot tuffaste möjligaste motstånd i form av Volkswagen Passat, Volvo V70 och Mazda 6 vann Skoda testet tack vare sina generösa innerutrymmen­ (nummer 20/2015). Tvåa i testet kom Volkswagen Passat med samma drivlina men förlorade med en ynka poäng, en poäng som delades ut till Skoda i ronden om utrymmen. I övrigt var betygen identiska, överlag höga utan varken toppar eller dalar.
Skoda Superb är en gigant och utnyttjar sin karosslängd på 486 cm till fullo. Benutrymmet i baksätet är överlägset bäst i klassen samtidigt­ som bagageutrymmet är i klass med de bästa. Med uppfällda säten är bagaget nästan identiskt med Volkswagen Passat men med fällda säten tjänar tjecken drygt en decimeter mot tysken och mäter 203 cm vilket är riktigt bra. Superb klår även Volvo V90 och Mercedes E-klass på den punkten med några centimeter.­ Sett till lastvolym är Superb riktigt effektiv och rymmer 1 950 VDA-liter med fällda säten, och det är klart bättre än konkurrenterna.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.