Suzuki Jimny som begagnad? Här får du reda på allt du bör ha koll på inför köpet. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Begagnad Suzuki Jimny 2019–

På senare år har få bilar utan elektrifiering haft så stor efterfrågan att återförsäljarna inte har kunnat leverera till alla. Dessutom har Jimny haft en rimlig prissättning. Nu har den börjat komma ut på begagnatmarknaden och bristen på bilar återspeglar sig i andrahandsvärdet.

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Med en föregångare som såldes i hela tjugo år var nya Jimny en bil som möttes av en hel del förväntan. Här hemma hade föregångaren sålt med måttlig framgång och den vanligaste synen av en Jimny av äldre årgång i Sverige är troligen med en LGF-skylt monterad på bagageluckan.
Efter föregående tredje generationens rundade och snälla 1990-talsdesign tuffade den nya fjärde generationen till sig rejält när den lanserades i slutet av 2018. Med en design till synes inspirerad av ikoner som både Land Rover Defender och Mercedes G-klass blev den direkt en hit. Problemet var att tilldelningen till landets återförsäljare var på tok för låg sett till efterfrågan vilket gjorde att den var slutsåld redan innan den hunnit komma till Sverige.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill