Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Begagnad Tesla Model X 2016-

Med Model X fick Tesla äntligen två modeller i sitt program. Den är stor och tung, men i gengäld både rymlig och kraftfull, och har spektakulära bakdörrar att visa upp. Men hur står den sig egentligen som begagnad? Vi har tittat närmare!

Det dröjde ett bra tag innan Tesla fick ut sin andra modell. Redan 2012, samtidigt som sedansyskonet Model S började rulla av produktionslinan på riktigt, visades Model X i konceptform. Då sades bilen komma till 2014, men det skulle dröja nära fyra år innan konceptet blev verklighet. De hugade spekulanterna – till stor del samma grupp som tilltalades av Model S – fick ge sig till tåls, helt enkelt. När bilen väl kom ut på marknaden var det dock inte utan spektakulär teknik. Det bakre dörrparets måsvingeöppning (eller som Tesla själva kallar det – falkvingedörrar) hade behållits från konceptet och, efter mycket om och men samt tid och pengar, faktiskt kommit i produktion. Interiört följde mycket mönstret från Model S, med samma stora pekskärm för infotainmentsystem och diverse annan funktionalitet. Modernt, men något som också funkade relativt bra.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.