Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Begagnad elbil i form av extremt populära Tesla Model Y? Här får du reda på vad du ska ha koll på hos modellen.Begagnad elbil i form av extremt populära Tesla Model Y? Här får du reda på vad du ska ha koll på hos modellen.Begagnad elbil i form av extremt populära Tesla Model Y? Här får du reda på vad du ska ha koll på hos modellen.
1 AV 2
Teknikens Världs expert Daniel Östlund vet vad han pratar om och ger dig råd.
2 AV 2
Begagnad elbil i form av extremt populära Tesla Model Y? Här får du reda på vad du ska ha koll på hos modellen.
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Begagnad Tesla Model Y 2021–

Premium En praktisk Tesla utan fladdrande måsvingedörrar och prislapp långt över en miljon kronor var vad många väntade på. När Model 3 och senare Model Y kom seglade de direkt upp och blev storsäljare. Nu tittar vi närmare på om det är en bil man vågar köpa som begagnad.

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

I jämförelse med sina syskon gick det ganska snabbt från att Model Y presenterades tills den faktiskt började levereras. Cybertruck presenterades samma år, 2019, och den dröjer ännu lite längre innan den faktiskt kommer ut på vägarna. Under tiden har Model Y hunnit bli märkets verkliga storsäljare. Faktiskt så bra att den under början av 2023 blev världens mest sålda bil, inte elbil utan bil.
I Sverige har Model Y faktiskt börjat gå om Model 3 i försäljning, trots att den senare funnits här längre.
Därmed finns det en hel del att välja på när det kommer till begagnatmarknaden. Ett problem för dig är dock att de håller sitt värde bra. Något som under den senaste tiden generellt gäller för hela begagnatmarknaden. Men Model Y är fortfarande riktigt dyra bilar, vissa kostar nästan lika mycket som en ny. Det beror delvis på att Tesla gjorde stora prissänkningar under början av 2023.