Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Volkswagen Arteon 2017-

Stor och lång med sluttande taklinje. Volkswagen Arteon gör sitt bästa för att dölja sitt släktskap med det mycket förnuftigare syskonet Passat, men mycket är sig likt.

Ett par snabba om Volkswagen Arteon

Vad är Volkswagen Arteons starkaste kort?

Arteon har flera fina egenskaper, men dess starkaste kort är förmodligen den fina komforten. Modellen är helt enkelt vad man kallar för ett långfärdslok.

Något speciellt man bör vara observant på hos en begagnad Arteon?

Volkswagen har haft problem med läckande takluckor på flera modeller, och Arteon är även den drabbad. Håll därför utkik efter eventuella fuktskador.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad Volkswagen Arteon. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

Föregångaren hette Volkswagen Phaeton – ett flaggskepp om något! Bilen delade plattform med modeller från Bentley och under huven gick det att få W12 på 6,0 liter. En slags återhållsam fläskighet. Söker du spänning i livet och inte bryr dig om bränslenotan ska du genast sluta läsa den här texten och leta upp dig en begagnad Phaeton. I skrivande stund ligger en ute för 75 000 kronor, rena fyndet för den modige.

Den mer sansade väljer Volkswagen Arteon, arvtagare till både Phaeton och den mindre fyrdörrarscoupén Passat CC (Arteon heter faktiskt CC i Kina). Bilen lanserades 2017 och finns i Sverige endast med fyrhjulsdrift, 4Motion. Arteon är i grunden framhjulsdriven och på våra rullar som simulerar halkigt underlag rullar bilen av utan det minsta bekymmer när fram- eller bakaxel inte har grepp. När rullarna ligger på enbart vänster eller höger sida får Arteon det svårare och hjulen spinner mycket men bilen lyckas efter ett tag krypa sig fram. Fyrhjulsdriften är bra!

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill