Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Elbilen Volkswagen ID.3, är den bra som begagnad? Det tar vi reda på åt dig. Läs vårt test nedan.Elbilen Volkswagen ID.3, är den bra som begagnad? Det tar vi reda på åt dig. Läs vårt test nedan.Elbilen Volkswagen ID.3, är den bra som begagnad? Det tar vi reda på åt dig. Läs vårt test nedan.
1 AV 2
Teknikens Världs expert Daniel Östlund vet vad han pratar om och ger dig råd.
2 AV 2
Elbilen Volkswagen ID.3, är den bra som begagnad? Det tar vi reda på åt dig. Läs vårt test nedan.
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Begagnad Volkswagen ID.3 2020–

Premium Det ”nya Volkswagen” är inte längre så nytt, elbilen ID.3 har hunnit bli tre år gammal som modell och översvämmar nästan begagnatmarknaden. Ska man köpa en begagnad ID.3, och vad ska man tänka på?

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Som först ut i en ny serie elbilar skulle ID.3 tvätta bort dieselgatesmutsen och säkerställa att Volkswagen nådde EU:s utsläppskrav och slipper böter. Nu kan vi väl konstatera att den har lyckats, någorlunda i alla fall?
Nåväl, ID.3 har satt trenden för alla Volkswagens efterföljande modeller och den kommer sannolikt att gå till bilhistorien som en förgrundsgestalt i omställningen till el. Med det sagt, låt oss granska hur bra ID.3 är som begagnatköp! 

ID.3 sköt snabbt upp på elbilshimlen och blev Volkswagens mest sålda elbil globalt 2021. Snart föll dock ID.3 mer eller mindre i glömska när det större syskonet ID.4 lanserades och vi tror att många tidiga ID.3-köpare var snabba på att byta in sin bil mot en betydligt rymligare ID.4. Utbudet av ID.3 på begagnatmarknaden är i alla fall stort och det finns all anledning att hårdgranska utbudet, jämföra bilar och prispressa dem mot varandra. Ska man vara riktigt noggrann så ska man faktiskt också titta på utbudet av Cupra Born – ID.3:s spansktyska syskon.