Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen Passat är populär även som begagnad, men vad ska du se upp med? Det får du reda på här.Volkswagen Passat är populär även som begagnad, men vad ska du se upp med? Det får du reda på här.Volkswagen Passat är populär även som begagnad, men vad ska du se upp med? Det får du reda på här.
Volkswagen Passat är populär även som begagnad, men vad ska du se upp med? Det får du reda på här. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Volkswagen Passat 2019–

Premium Ända sedan 1990-talet har den hört till de mest populära bilarna i Sverige. Sedan senaste uppdateringen är den allra mest populära versionen dessutom laddbar. Men hur är den som begagnad?

I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Bensin, diesel, laddhybrid – det ska du välja.

Vad den kostar i inköp, service och reparationer.

Bilens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Det räcker med att åka ut till en villaförort i vilken medelstor stad som helst för att förstå att det sålts ett gäng Volkswagen Passat i Sverige. Sida vid sida på radhusgatorna står de. Och alltsom oftast med en laddkabel inpluggad. Med den senaste uppdateringen av Passat har nämligen spelplanen vänts. Helt plötsligt heter den överlägset mest sålda modellen GTE i tillnamn, och är, just det, en laddhybrid.
Vi behöver bara gå tillbaka till åren innan uppdateringen 2019 för att se helt andra siffror. Där är 2.0 TDI, en hyfsat snål tjänstebilsanpassad diesel, lika dominant.
Trots att GTE även fanns då, så stod den bara för en tredjedel så många exemplar som nämnda diesel. Men så har också tiderna förändrats. Och Volkswagen Passat har blivit bättre.