Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Begagnad Volkswagen Tiguan 2016-

Tiguan blev i sin andra generation en riktig försäljningssuccé och är med marginal landets mest sålda kompaktsuv. Populäriteten håller i sig i begagnathallarna. Teknikens värld förklarar varför.

Tiguan är en väldigt ”lagom” suv, inte för stor men ändå med gott om utrymme för hela familjen. Första generationen debuterade 2006 men den vi tittar närmare på här är andra generationen som presenterades på bilsalongen i Frankfurt 2015. För övrigt samma salong som såg dieselgate rullas upp.

Med generationsväxlingen blev Tiguan ett snäpp större, sex centimeter extra på längden fick karossen att sträcka ut till 4,49 meter. Samtidigt blev Tiguan också tre centimeter lägre - mer crossover, mindre suv. Utrymmesmässigt är den mer att jämföra med en Passat Sportscombi än med en Golf Sportscombi. Men fortfarande känns sittpositionen tillräckligt hög för för att man ska få den eftertraktade suv-känslan med bra överblick över trafiken och ett lätt insteg.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.