Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Begagnad Volvo V70 2007-2016

Premium Volvos stora slitvarg gick i pension 2016. Men den sista uppdaterade versionen av V70II från 2012 och framåt är fortfarande ett smart köp. Förvisso inte med de senaste tekniska finesserna, men när det kommer till att fungera i vardagen så är den fortfarande lockande.

Vad behöver du egentligen för att fylla dina vardagsbehov bilmässigt? Den där frågan är lite spetsig, jag vet – för det är långt ifrån självklart att köpa bara precis det som man verkligen behöver. Utbudet i bilbranschen är det yttersta beviset på att man köper bil med hjärtat och väljer olika, vilket är helt underbart. Om alla åkte samma – inte kul.

När vi kommer in på Volvo V70 så är den på många sätt den moderna urtypen på en bil som erbjuder precis det som de flesta av oss egentligen behöver för att klara vardagen. Den rymmer fem, den har ett vettigt bagageutrymme, hyfsad komfort och, mot slutet av sin livstid, även utrustad med en riktigt trevlig fyrcylindrig dieselmotor oftast kombinerad med en lika trevlig åttaväxlad automatlåda. På något sätt har de flesta i Sverige någon gång korsat väg med en V70. Antingen genom ägande, eller så har polaren haft en. Eller kanske åkt taxi? Baksätet på en polisbil?