Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo XC60 generation ett är en bra bil som begagnad, men det finns ändå en del man ska hålla koll på.Volvo XC60 generation ett är en bra bil som begagnad, men det finns ändå en del man ska hålla koll på.Volvo XC60 generation ett är en bra bil som begagnad, men det finns ändå en del man ska hålla koll på.
Volvo XC60 generation ett är en bra bil som begagnad, men det finns ändå en del man ska hålla koll på. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Volvo XC60 2009-2017

Premium Första XC60 blev startskottet på en ny era för Volvo och med rätt tajming och hög säkerhetsnivå lyckades de pricka in en riktig storsäljare. Något som gör den mycket populär även på begagnatmarknaden.

När Volvo under slutet av 2008 lanserade det första syskonet till XC90 sågs den nya modellen som något taktlös i sin tajming då miljökraven samtidigt skärptes. Vid starten var XC60 trots allt en suv som vägde in på drygt 1,8 ton och inte släppte ut mindre än 199 gram per kilometer. Trots det växte segmentet och XC60-andelen av det avsevärt. Så här i backspegeln kan vi se att Volvos lansering av XC60 var synnerligen vältajmad och den seglade snabbt upp och blev Sveriges mest sålda bil i klassen för mellanstora suvar (blev så småningom även etta i Europa).