Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Begagnad Nissan Micra 2017–2022

I dagens krisläge är det extra viktigt att spara varenda krona man kan. Trots det behöver många ett transport­medel, som fortfarande håller hög säkerhet. Kan en begagnad Nissan Micra vara lämplig?
I detta begagnat-test får du bland annat reda på:

Modellens starka sidor.

Kostnad för inköp.

Service- och reparationskostnader.

Modellens svaga sidor och...

... vad du absolut ska se upp med!

Utseendemässigt kändes Nissan Micra toppmodern när denna generation kom. Vassa former och helt enkelt: Fräck. Men när man börjar köra förändras bilden...
Ratten måste passas ständigt på motorväg för att bilen inte ska tappa kursen och styrningen har en märklig, diffus känsla runt nolläget. Fjädringen klarar inte av större ojämnheter i vägbanan, ljudisoleringen i bakre hjulhusen är obefintligt. Micra kan dessutom inte fås med adaptiv farthållare. Men filhållningsassistans finns, navigation och nyckellöst system likaså. Och alla bilar hade ju inte adaptiv farthållare för fem år sedan. Vissa bilar i dag har inte ens det. Det är kanske mer lyx än modernitet, även om vi nästan förväntar oss att en bil ska ha det, åtminstone som tillval.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.