Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Seat Leon FR TDI och Alfa Romeo 147 Q2.
Seat Leon FR TDI och Alfa Romeo 147 Q2.
Seat Leon FR TDI och Alfa Romeo 147 Q2.
Seat Leon FR TDI och Alfa Romeo 147 Q2.

Alfa Romeo 147 Q2 mot Seat Leon FR TDI

Européer med samma pappa. Det finns inget samarbete mellan Alfa Romeo och Seat. Men mellan 147  och Leon finns starka band – båda bilarna är verk av designern Walter  da Silva. Vi ställer italienaren med ny framdifferential mot spanjoren  som har racingformula i blodet.

Pizza eller paella. Tiramisu eller bizcocho. Det finns skillnader mellan italiensk och spansk matkultur – precis som det är skillnad på Alfa Romeo 147 och Seat Leon. Detta till trots är kopplingen mellan dessa bilar stark, eftersom Walter da Silva höll i ritstiftet båda gånger.

Och titta, båda bilarna har bakdörrar med dolda handtag, båda har en speciell inramning av bakre registreringsskylten, båda har liknande ovala bakljus som delvis placerats på bagageluckan. Och i ytterkant på nämnda ljuskällor syns ”höfter” som ger karosserna stans sedda bakifrån. En annan lustig detalj, 147 i Q2-utförande och Leon i FR-utförande har silverfärgade backspegelhus.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.