Foto: Glen Lindberg

Audi A8 L 60 TFSI e mot Volvo S90L Excellence

Vad får du för 1,2 miljoner kronor? Vi jämför två laddbara toppmodeller från Audi och Volvo. Audi A8 L 60 TFSI e mot handbyggda Volvo S90L Excellence.

Sveriges populäraste dueller

I denna duell körd på svensk väg, samma väg som du kör på, ställer vi följande två modeller mot varandra:

  • Audi A8 L 60 TFSI e quattro
  • Volvo S90 Excellence T8 Twin Engine AWD

Denna duell plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida.

För många år sedan var jag på en bilmässa – Frankfurt-mässan om jag minns rätt – och besökte Mercedes monter där en grandios S-klass presenterades. Priset var ohyggligt högt, och bilen var fullmatad med lyx. Men det var inte det skinnklädda innertaket eller kristallglasen i barskåpet som fångade mitt intresse. Det var dieselmotorn under huven.
”Den är väldigt sparsam”, förklarade PR-mannen för mig.
Jag kunde inte förstå kombinationen. Här har vi bilköpare som svämmar över av pengar. De har så mycket pengar att de inte vet vad de ska göra med alla slantarna. Och så köper de en stånkande diesel – ja, de lät så på den tiden – för att de ska få ännu mer pengar över.
PR-mannen visste varför.
”Du förstår, de har ett tekniskt intresse och gillar när allt fungerar effektivt. Det är inte pengarna, det är principen”, sade han.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill