Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Marcus Engström / Expressen Lifestyle

Audi A8 mot Mercedes-AMG CLS

Premium En gång i tiden var Mercedes det lite gubbiga bilmärket med Audi jagandes i backspegeln. Där ute till höger fanns också BMW och alla tre vässade de varandra till att skapa världens bästa premiumbilar. Men har något gått förlorat på vägen? Vi ställer tuffa Mercedes-AMG CLS 53 mot den lite snällare Audi A8 TFSI e och känner inte riktigt igen oss.

Ingen kan väl påstå annat än att premiumkampen mellan Mercedes, Audi och BMW har har varit bra för utvecklingen av bilar. Alla tre har gjort allt för att bli nummer ett både vad gäller teknisk nivå och antal sålda bilar – runt två miljoner årligen. På vägen har de sett till att hålla konkurrenter som Lexus, Cadillac och Jaguar bakom sig och motat bort asiatiska attacker från Genesis, Acura och Infinity.
Men inget varar för evigt. Bensin- och diesel­motorer, som var en så stor del av den där premiumkampen, ska kastas på skroten. Elmotorer och batterier sätter nya nivåer på vad som är premium och inte minst den nya digitala kupén har ritat om kartan helt.Plötsligt kan en google-röst i en Renault fungera bättre än Mercedes egenutvecklade och lite krångliga röst bakom ”Hey Mercedes”.
Så varför inte passa på att låta Mercedes och Audi göra upp i en, kanske sista, tuff förbränningsmotorduell och avgöra vilken som är sportigast och lyxigast? BMW får stå åt sidan den här gången, om ni ursäktar.