Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Det är lite speciellt eftersom Niro laddhybrid inte har en backväxel
2 AV 2
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

BMW 330e xDrive Touring mot Kia XCeed Plug-in Hybrid

BMW har alltid varit en måttstock i bilvärlden. Kampen mot Mercedes och Audi för att nå två miljoner sålda bilar per år och tjäna bra pengar på det har drivit på utvecklingen. Kia vill dit – Kia vill mäta sig med de bästa premiummärkena och priserna närmar sig BMW:s instegsmodeller. Så har de nått fram? Vi ställer Kias lite påkostade XCeed mot BMW:s klassiska 3-serie, båda i laddhybridutförande.

Kia har bytt logga på hela sitt modellprogram och stramat till designen för att bli mer premium. Och precis som för Peugeot har den nya ­loggan verkligen blivit ett lyft för märket. De nya elbilarna har gjort tekniska framsteg och ligger inom flera områden före de klassiska premiummärkena i Europa, Mercedes, Audi och BMW.
När en biltillverkare pratar om att bli mer premium handlar det först och främst om prislappen och vinstmarginalen. Tillverkarna som bygger de dyraste bilarna är också de som tjänar mest pengar. Volvo Cars är ett väldigt nära och bra exempel på en tillverkare som satt vinstmarginal före antal sålda bilar i prioriteringslistan. Och det ­behöver så klart inte vara fel. Valet av bil och hur mycket vi vill betala står oss fritt.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.