Frihet och två häftiga sportbilar med karaktär. Livet kan börja. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Ford Mustang Shelby GT500 mot Jaguar F-Type P450

Det finns många bildrömmar men inte lika många chanser att förverkliga dem. Köpa en fint spinnande Jaguar med sportbilsprestanda. Eller 770 hästkrafter förpackade i ett enda stort och svulstigt grönt paket. När du står där med lite överblivna pengar är valet inte helt enkelt.

Rubriken ”Päronsplitt” på förstasidan kommer från skämtet om ­favoritglassen under skilsmässor. Och på något sätt kommer jag att tänka på skilsmässor när jag ­provkör Jaguar F-Type och Ford Mustang Shelby GT500.
Båda bilarna symboliserar nyvunnen frihet, nystart eller för den delen ett stort mått själviskhet, och lite nu eller aldrig. Båda bilarna ­uppfyller drömmar, drömmar som kanske är lite för mycket och lite för kraftiga men drömmar som ska uppfyllas till varje pris.

Det räcker inte med en Porsche Cayman eller en BMW M5. Det funkar inte med en Audi R8 eller ens en Mercedes-AMG. Sportiga utrustningspaket är långt ifrån tillräckligt. Det behövs i stället en rejäl markering. Den där affischen från pojk- eller flickrummet ska ner till garageuppfarten. Nu.
Såna här tankar kan komma vid en skilsmässa och det är för vissa där och då det är möjligt att hitta ekonomiskt utrymme för att betala 1,5 miljoner för en Ford Mustang eller 1,2 miljoner för en Jaguar. Huset är sålt tillsammans med sommarstugan och det går att nöja sig med ett mindre boende. Semesterresorna blir kortare och billigare och golfen kan vänta lite. Det är nu det ska ske.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill