Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Ford Transit mot Volkswagen Crafter och Renault Master

Kanske är det här arbets­redskapet i din vardag, kanske är det nyttofordonet för dina helgnöjen? Vi kör tre skåpbilar som maxar våra vanliga körkort – större än så här blir det inte med vanligt B-kort.

Enklaste och bästa sättet att sammanfatta vår trippel är nog ändå 3 500 kg. Alla tre är registrerade som lätta lastbilar och alla förare som har ett giltigt B-körkort får köra dem. Vilket innebär att om du exempelvis ska köra flyttlass och åker till macken för att hyra en skåpbil, då är det en bil likt dessa du kommer hem med. Två rejäla dörrar där bak, oftast en skjutdörr på höger sida och lastvikt på bortom 1 000 kg och i de här fallen lastvolym på upp mot 13 kubikmeter.
Fokuspunkten är praktiskt utförande och vi ska säga det redan nu, vi kommer kanske inte riktigt att beröra alla punkter som gäller för dig som kommer att använda exempelvis en Ford Transit som yrkesfordon. Med handen på hjärtat kan jag säga att vår expertis inte är fullt lika uttalad när det gäller papperstekniska lösningar för fleet management eller smartast serviceerbjudande för er som kanske har 20 likadana bilar. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.