Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Hyundai i10 mot Skoda Citigoe iV

I sitt helt nya utförande lockar Hyundai i10 ner oss i småbilsvärlden. På andra planhalvan hittar vi nygamla Skoda Citigoe iV med sitt gamla ursprung i ett nytt elektriskt utförande. Det gör Citigo, tillsammans med syskonbilarna Volkswagen Up och Seat Mii, till klassens enda elbilar, men är det den bästa lösningen?

Direkt syns det att Hyundai i10 är den nyare av de två. Den smälter bättre in i bakgrunden där vi parkerat på kajen vid västra änden av Liljeholmens nybyggda kvarter. Stockholmsområdets höghus med futuristisk design och färgglada balkonger som alla försöker sticka ut mer än sin granne. Fyllda med individer som mycket väl kan tänkas stå mellan valet av Hyundai i10 och Skoda Citigoe – och som funderar på om de ska ha el eller bensin i tanken.

Precis som höghusen har i10 skarpa, nytänkande former. Den har till och med tvåfärgad kaross. Det har förvisso även tjecken som i kontrast till sin krämvita kulör har ett svart tak. En färgkombination som smälter in klart mer än den röd/vita på koreanska i10.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.