Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nykomlingen MG4 Electric Luxury mot veteranen Kia Niro EV, som nu kommit i ett helt nytt utförande.Nykomlingen MG4 Electric Luxury mot veteranen Kia Niro EV, som nu kommit i ett helt nytt utförande.Nykomlingen MG4 Electric Luxury mot veteranen Kia Niro EV, som nu kommit i ett helt nytt utförande.
Nykomlingen MG4 Electric Luxury mot veteranen Kia Niro EV, som nu kommit i ett helt nytt utförande. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Kia Niro EV mot MG4 Electric

Premium Glöm kombi, fyrhjulsdrift och allt sånt som vi brydde oss om en gång i tiden. Nu är det eldrift, lågt pris och roliga former som gäller. Sverigefavoriten Kia Niro har kommit i ny tappning, men utmanas nu av MG4 Electric som ser ut att kunna bli en kioskvältare av sällan skådat slag.

I denna duell får du reda på...

... vilken som är billigast.

... vilken som är skönast.

... vilken som är bäst för dig.

... och mycket mer!

Det är bara att vänja sig, det är de här bilarna som kommer att fylla våra vägar framöver. Ja, alltså inte exakt en skrikorange MG4 och en tavelsuddsvit Kia Niro EV, men bilar som de här. Det vill säga eldrivna bilar i mellanklassen med rimliga prislappar, och i det gänget har Kia Niro varit den absoluta giganten på senare år, men kommer nu att utmanas av sprillans nya MG4 som ser ut att pricka alla rätt.

Innan vi tar oss an den kinesiska nykomlingen tittar vi på faktabladet som ger bilden av att MG har lagt ett karbonpapper över Kia Niro och ritat av konturerna: 204 hk, 64 kilowattimmar, räckvidd på drygt 40 mil och sju års nybilsgaranti.