Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Laddhybrid och kombi: Kia Ceed mot Opel Astra

För inte så länge sedan var en duell mellan två mellanstora kombibilar glödhett. För ännu kortare tid sedan var en duell mellan två inte så värst dyra laddhybrider sånt som välte tidningsställ. Det är nya tider. Men döm för den skull inte ut den här duellen mellan Kia Ceed och Opel Astra. Båda kan vara ett bra alternativ till den där vanliga eldrivna suven.

De är nästan lika stora kombibilar, Ceed mäter 256 centimeter mellan hjulen och 460 centimeter på längden jämfört med 273 centimeter och 464 centimeter för Opel Astra.
Nästan lika mycket bagage ryms, 625 till 1 694 liter för Ceed jämfört med 516 till 1 553 liter för Opel Astra.
Och båda har nästan lika lång räckvidd på el från batteriet på 8,9 kWh i Kia Ceed respektive det större batteriet 12,4 kWh i Opel Astra, Ceed kan köras fem mil på en laddning medan Astra klarar ytterligare en mil tack vare det större batteriet.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.